Monika Petterson

"Monika Pettersson" konst skulptur textil
"Monika Pettersson" konst skulptur textil
"Monika Pettersson" konst skulptur textil
"Monika Pettersson" konst skulptur textil  "Örnsköldsvik museum och konsthall"
"Monika Pettersson" konst skulptur textil
"Monika Pettersson" konst skulptur textil
"Monika Pettersson" konst skulptur textil
"Monika Pettersson" konst skulptur textil
"Monika Pettersson" konst skulptur textil
"Monika Pettersson" konst skulptur textil
Monika
Petterson
+46(0)702-659621
Utbildning/Education
1994-2000 Konstfack, Textil konst och Skulptur
1978-80 Förskollärarutbildning, Norrköping

Utställningar/Exhibitions 
2015 Reflektioner, Laboratoriet II, Almgrens Sidenväveri & Museum, Stockholm
2014 FAS goes North, Örnsköldsviks museum och konsthall, Örnsköldsvik
2010 Herr Ahlzeimers kom på beök, en internetutställning på showroom
2010 FAS, Konstnärshuset, Stockholm
2009 Uppåt väggarna Galleri Trappan, Vällingby,
2008 Bråttom. Skynda dig! Har inte tid. del 2, Sollentuna Centrumgalleria
2009 I det andra rummet Hallwyska muséet, Stockholm
2009, 2007, 2006 SuperMarket  och MiniMarket /FAS, Sthlm
2005 - 2008 FASIT, en vandringsutställning i  konstfrämjandets regi
2005 Konst åt alla Jakobsbergs gård, Stockholm
2004 Bråttom. Skynda dig! Har inte tid. del 1, T-bana Östermalmstorg, Stockholm
1999 Utställning under Tidskriftens BANG´s seminarie på Internationella kvinnodagen  
Södra Teatern, Sthlm

Uppdrag/Commissions 
2006 Projektledare och scenograf Kulturskolans barnkulturveckor, Stockholm
2004 Utvecklingsarbete med Fiberartsweden med stöd av AF Kultur, Stockholm
1998 Illustration Hässelby-Vällingby Stadsdelsnämnd, Stockholm

Representerad/ Represented 
Stockholms läns landsting, Folkets hus och parker
  
Bibliografi/ Bibliography
2009 i det andra rummet, FAS på Halwyllska palatset, utställningskatalog
2006 FASBOKEN presentation av fiberartsweden i foto och text

Annat/ Miscellanous
2008-2011 Bildlärare  Kastanjelundens förskola, Stockholm
2000-2007 Kostym, scenografi för barnteater och bildlärare Kulturskolan, Stockholm

Stipendier/Grants
1999 Gösta Mobergs minnesfond
1999 ABF Norrköping och Konstfrämjandet i Östergötland
1998 Lärarförbundet
1997 Estrid Ericsons stiftelse