Yllestrumpebandsmanifestet - - Röda Kvarn

Performance Yllestrumpebandsmanifestet

Yllestrumpebandsmanifestet, en performance av Margareta Danhard med medaktörer Annastina Danielsson och Linnea Larsson Holm. Efter performance följer en workshop med yllestrumpebandsflätning och möjlighet att delta i det interaktiva processbaserade konstverket med samma namn - Yllestrumpebandsmanifestet. Inträde 110 kr inklusive Kaffe/te och smörgås. Möjlighet till ytterligare förtäring finns på plats.

Först var det mörkt konst, återbruk och odling som motstånd - - ETC Solparken

Takao Momiyama, "Först var det mörkt", ETC Solparken 2023

Konsten har slagit rot i Solparken. Konst som gör nytt av det som skulle kastas. Konst som ger dig något att tänka på. Konst som går att äta. Med Takao Momiyama, Gunnel Pettersson och Nisse Bergman

Nya kläder kastas i soporna och bränns upp. Det måste finnas ett annat sätt?

QUO VADIS? - - The 7th International Riga Textile an Fiber Art Triennial

MAY THE FORCE BE WITH US   färgad, målad plisserad filt av kasserade filtar från armén  2023   ©Kerstin Lindström

Sommaren 2023 arrangeras the 7th International Riga Textile and Fibre Art Triennial på Art Museun RIGA BOURSE och The Museum of decorative art and design i gamla stan i Riga. I anslutning till Triennalen anordnas en mängd olika kringarrangemang bland annat WŁODZIMIERZ CYGAN´s utställning AT OWN PACE på the Mentzendorff´s House och BAIBA OSITE´S utställning EXODUS på järnvägsstationen i Dubulti utanför Riga.