Craft Days - - Västra Götaland

Craft Days

Nu går startskottet för Craft Days – en ny satsning på samtida konsthantverk i Västra Götaland. Bakom initiativet står Konsthantverkscentrum och Konstepidemin som tillsammans med 25 aktörer bjuder in till ett program fyllt av utställningar, digitala samtal, workshopar och öppna ateljéer. Innehållet arrangeras av allt från institutioner och högskolor till gallerier och enskilda utövare.

From Lausanne to Beijing, International Fiber Art Biennale - - Academy of Fine Arts, Tsinghua University, China

Leyun Wang

Från FAS deltar: Leyun Wang, Margareta Klingberg, Petter Hellsing

//////////////

The Organizing Committee of the 11th ”From Lausanne to Beijing International Fiber Art Biennale”

General Curator: Lin Lecheng

Executive Curators: Ni Yuehong, Hong Xingyu

Organizer: 

Academy of Fine Arts, Tsinghua University

China Arts and Crafts Society

Slask i given - Ellen Skafvenstedt - Konstnärscentrum Väst

Slask i given

Ellen Skafvenstedts verksamhet spänner över en mängd uttryck och områden som främst har collaget som gemensam nämnare och metod. De senaste årens projekt har bland annat innefattat textila tekniker som applikationsbroderi och stickning, skulpturala arbeten med funna objekt som material, och samplingsbaserade ljud-, musik- och textframträdanden.

Vända blick - Petter Hellsing - Nääs konsthantverk Galleri

Vända blick 2020

Någonting har hänt och vi står inför en förnyad relation till materialet, det är inte längre möjligt att betrakta världen omkring oss som livlös materia. Kanske har tingen en egen agenda, i alla fall kan vi inte bortse ifrån dom ekologiska konsekvenserna av vår brist på lyhördhet.